Onze Specialisaties

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is dé specialist op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. De therapeut behandelt mensen met klachten die ontstaan door overbelasting of acuut ontstaan. Dit doet de fysiotherapeut door pijn te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren. Ook preventief adviseert de fysiotherapeut, begeleidt en geeft deze voorlichting.

Manueeltherapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding zich heeft gespecialiseerd in manuele therapie. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

Kindermanueeltherapie

De Kinder-manueeltherapeut heeft oog voor de symmetrische functies van de gehele wervelkolom.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapeuten hebben een speciale opleiding op het gebied van het voorkomen en behandelen van funktiestoornissen en klachten binnen het gehele gebied van buik, bekken en lage rug. Dit zowel bij vrouwen, mannen kinderen en ouderen.

Heup-en Knierevalidatie

Deze vorm van revalidatie richt zich op het veelal herstellen na gewrichtsoperaties of posttraumatische letsels.

Medical Taping

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen.

Door de twee fysiotherapeuten heeft de praktijk een kleinschalig karakter, maar met een uitgebreid netwerk. Hierin staat de patiënt centraal en doen we ons best om iedereen zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen! We stellen ons graag aan u voor:

Nico van Herwerden

Nico van Herwerden

Praktijkeigenaar
Fysiotherapie aan huis
Revalidatie
Pilatusgroepen
Echografie

Ik ben sinds 1989 in de praktijk toegetreden en samen gaan werken met mijn vader Wim van Herwerden. Ik heb mede door andere werkzaamheden, zoals in de kliniek van het Sophia Revalidatie centrum te Den Haag, en in het Sophia Revalidatie Dag Behandeling Team te Vlaardingen en ondersteuning van meerdere collega praktijken, de aanzet gegeven voor de praktijk zoals deze nu bestaat. Tevens heb ik mijn huidige werkzaamheden 14 jaar gecombineerd met het werken in polikliniek ’De Naaldhorst’ in het behandelcentrum te Naaldwijk. Door meerdere specialisaties heb ik een rijke kennis opgedaan welke leidt tot een complete begeleiding van de patiënt.

Hiernaast ligt mijn passie in het begeleiden en beoefenen van sportevenementen zoals harlopen; wielrennen en roeien.

Linda Schilt

Linda Schilt

Fysiotherapeut
Manueel therapeut
Kindermanueel therapeut
ZwangerFit®docent

Mijn naam is Linda Schilt en ben werkzaam in de praktijk sinds april 2010. Naast fysiotherapeut ben ik ook master manueel therapeut, kindermanueel therapeut en geef ik ZwangerFit® lessen. Hierdoor zie ik in de praktijk een grote diversiteit aan mensen: van baby’s, zwangere vrouwen tot aan de oudere mens. Dit geeft een zeer gevarieerde werkdag waardoor ik mijn werk nog steeds leuk vind! Doordat ik de ZwangerFit® lessen geef ben ik ook met sporten bezig op een werkdag. Ik probeer een gevarieerd programma te geven aan de zwangeren zodat er voor iedereen wat wils is. Het bewegen probeer ik ook mee te geven als advies bij mensen die bij me in de praktijk komen. Probeer iets te vinden wat je leuk vindt, dan wordt het blijven doen een ‘makkie’!

Door het volgen van cursussen en opleidingen blijven we altijd up-to-date. Zo blijft ons vak dynamisch!

Fysiotherapie
Van Herwerden

Sinds 1 januari 2006 is ook onze praktijk direct toegankelijk. U heeft geen directe verwijzing meer nodig om door ons behandeld te worden. Na de eerste intake en onderzoek bepalen wij met u of de huisarts alsnog moet worden bezocht.

De huisarts wordt na afloop van de behandelsessies door ons ingelicht over de verrichte behandelingen en het resultaat ervan, conform onze privacy policy.

Ziektekostenverzekering

Wij hebben met de meeste Nederlandse ziektekostenverzekeraars een overeenkomst, behalve de Friesland, Menzis, Eno, Caresque zorgverzekering en Zorg en Zekerheid.