vriendelijke professionele begeleiding

Nieuws

13-12-1901

Cursus ZwangerFit®

Heeft u interesse in een gezonde en fitte zwangerschap met tevens na-gym.  Op 15 Juli 2019 start er...

Lees Verder »

Fysiotherapie en Manueel Therapie Van Herwerden

Fysio Herwerden
Naaldwijkseweg 83
2691 RC 's-Gravenzande

Telefoon: 0174 - 413 298
Email: info-at-fysioherwerden-dot-nl

Werkwijze

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van de klachten door vragen te stellen en een lichamelijk onderzoek te doen. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelprogramma op.

Welke behandelingen geeft hij/zij?
Het belangrijkste onderdeel van de behandeling is de bewegingstherapie waarbij mensen begeleid worden in het doen van specifieke oefeningen. Soms worden hierbij hulpmiddelen gebruikt zoals een hometrainer, een evenwichtstol, ballen of stokken. Deze therapie is bedoeld om door middel van oefeningen de spieren te versterken, de lichaamshouding te verbeteren, gewrichten te mobiliseren, de ademhaling te verbeteren, de circulatie te bevorderen, het uithoudingsvermogen te vergroten of lichaamsdelen te ontspannen. Een fysiotherapeut kan ook andere behandelingen toepassen zoals: massage, mobilisaties, warmte/ijs, UKG en Electrostimulatie/TENS. Daarnaast kan de manueel therapeut verder gaan met de mobilisaties door ook een manipulatie uit te voeren indien nodig.

Wanneer en hoe komt men bij deze behandelaar terecht ?

Sinds 1 januari 2006 hebben patiënten geen verwijsbriefje meer nodig van de huisarts of medisch specialist voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Hiermee is een behandeling door een fysiotherapie vrij toegankelijk. U kunt zich dus direct bij ons melden. Bronnen: Beroepen in zorg en welzijn, Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)

Bij fysiotherapie is het onderzoek en de behandeling gericht op het voorkomen,opheffen,verminderen en/of compenseren van de klachten en functiestoornissen van het houdings-en bewegingsapparaat. De therapeut voert eerst een onderzoek uit om vast te stellen wat uw klachten veroorzaakt. Na het stellen van een fysiotherapeutische diagnose wordt een behandelplan opgesteld. De behandeling kan bestaan uit bewegingstherapie en massage, maar de therapeut kan ook gebruik maken van warmte/koudetherapie, hydrotherapie en elektrotherapie.

De behandelingen voor volwassenen boven de 18 jaar worden vergoed door de zorgverzekeraars, voor zover u daarvoor aanvullend bent verzekerd. Alle zorgverzekeraars hebben fysiotherapie in hun pakket opgenomen.
Voor kinderen tot 18 jaar en voor patiënten met een chronische aandoening ( volgens de lijst chronische indicaties) worden behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed. ( bij chronische aandoeningen vallen de eerste 20 behandelingen in de aanvullende verzekering en de overige behandelingen in de basisverzekering.)
Als je niet goed kunt bewegen, als je niet durft te bewegen. Als je meer moet bewegen, als je moeite hebt met bewegen. De fysiotherapeut is er voor iedereen. Van klein tot groot. Van jong tot oud.

Bel ons voor vrijblijvende afspraak: 0174-413298
Fysiotherapie Van Herwerden | Naaldwijkseweg 83 | 2691 RC | ‘s-Gravenzande

Zonder verwijzing?

Als u zich zonder verwijzing meldt wordt u zo spoedig mogelijk gescreend. In de screening wordt bepaald of u voor de klachten die u heeft bij ons op het juiste adres zit.
In de praktijk bestaat de screening uit de volgende onderdelen:
• invullen algemene gezondheidsvragenlijst
• inventarisatie klacht
• bepalen of er indicatie bestaat voor verder fysiotherapeutisch onderzoek
• uitleg en advies

Indien er een indicatie is voor verder onderzoek wordt dit meestal direct na de screening gedaan. In sommige gevallen, met name als de klacht daartoe aanleiding geeft, wordt u voor nader onderzoek verwezen naar een gespecialiseerde collega.

Heeft u een probleem, dat niet door fysiotherapie te beïnvloeden is, dan krijgt u advies over wat dan wel te doen. Veelal zullen wij u dan adviseren het probleem alsnog voor te leggen aan de huisarts, welke wij met een brief of telefonisch informeren.


Fysio Tips

Snoep verstandig? Eet een appel!

Vragen of een afspraak?

Onze praktijk

Fysio van Herwerden
Fysiotherapie en Manueel Therapie Van Herwerden
Naaldwijkseweg 83
2691 RC 's-Gravenzande

Telefoon: 0174 - 413 298
Email: info-at-fysioherwerden-dot-nl

By Toscani - We create