vriendelijke professionele begeleiding

Nieuws

13-12-1901

Cursus ZwangerFit®

Heeft u interesse in een gezonde en fitte zwangerschap met tevens na-gym.  Op 15 Juli 2019 start er...

Lees Verder »

Fysiotherapie en Manueel Therapie Van Herwerden

Fysio Herwerden
Naaldwijkseweg 83
2691 RC 's-Gravenzande

Telefoon: 0174 - 413 298
Email: info-at-fysioherwerden-dot-nl

Groepslessen

Groepslessen bij Fysio Van Herwerden:

Oefentrainingsgroep

Onze groepslessen kunnen het beste vergeleken worden met een personal training in groepsverband. We streven ernaar om grootte van de groepen overzichtelijk te houden.
Directe en persoonlijke aandacht heeft ook bij deze lessen onze hoogste prioriteit.

Pilates

Pilates is een training waar je door diverse grondoefeningen je ‘power-house’ versterkt (rug, buik en bekken). Alle oefeningen worden rustig en gecontroleerd uitgevoerd op de mat, waarbij de focus ligt op de kwaliteit van de beweging. Deze methode leidt tot een sterk en flexibel lichaam en een goede lichaamshouding, waardoor je lichamelijke klachten voorkomt en wegneemt. Vloeiende bewegingen, ademhaling, controle en precisie zijn belangrijke kenmerken van deze trainingsmethode.

Cursus ZwangerFit®


Bent u zwanger en wilt u fit blijven naar de bevalling? Dan is dit iets voor u! Er wordt in de praktijk ZwangerFit® gegeven door onze fysiotherapeute Linda. Hoe beter de conditie is tijdens de zwangerschap, hoe makkelijker de zwangerschap en de bevalling vaak verloopt.
In een klein groepje van 8-10 vrouwen die ongeveer dezelfde bevaldatum hebben worden 9 lessen voor de bevalling en 6 lessen na de bevalling gegeven.  In de 9 lessen voor de bevalling wordt veel aandacht geschonken aan conditie en spierfunctie van het lichaam met ook aandacht voor de stabiliteit van de romp en de bekkenbodem. Dit komt in de lessen na de bevalling weer terug met een goede opbouw, zodat iedere vrouw weer goed herstelt na de bevalling!
De lessen voor de bevalling bestaan uit:
•    Warming up
•    ConditietrainingSpierkrachttraining van hele lichaam waarbij ook aandacht geschonken wordt aan de bekkenbodem en het stabiliseren van de romp
•    Stukje theorie waarbij iedere les ingegaan wordt op een ander aspect van de bevalling en kraamtijd
•    Ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en cooling down
•    Als iedereen bevallen is, gaan we de training weer oppakken zodat het herstel na de bevalling een goed begin kent!
Om een goed beeld van de belastbaarheid van de zwangere vrouw te krijgen,  wordt er voor de start van de lessen een intake afgenomen. Die wordt digitaal toegezonden en die wordt (op afspraak) persoonlijk toegelicht. Dit gebeurt ook weer na de bevalling, zodat we een goede inschatting kunnen maken van de belastbaarheid.De lessen beginnen bij 20-25 weken zwangerschap. U kunt u aanmelden via de mail Zwangerfit@fysioherwerden.nl of u belt naar de praktijk op telefoonnummer 0174-413298. Er wordt dan gekeken wanneer u kunt beginnen met de cursus ZwangerFit®.Fysio Tips

Als u veel achter de computer zit en u deelt uw werkplek met meerdere mensen, neem dan even de tijd om de stoel goed in te stellen voor u begint met werken.

Vragen of een afspraak?

Onze praktijk

Fysio van Herwerden
Fysiotherapie en Manueel Therapie Van Herwerden
Naaldwijkseweg 83
2691 RC 's-Gravenzande

Telefoon: 0174 - 413 298
Email: info-at-fysioherwerden-dot-nl

By Toscani - We create