vriendelijke professionele begeleiding

Nieuws

01-05-2020

Corona en het beleid van Fysio van Herwerden

Vanaf heden is onze praktijk weer open voor medisch noodzakelijke behandelingen die niet langer uitgesteld kunnen worden. Wij vragen...

Lees Verder »

Fysiotherapie en Manueel Therapie Van Herwerden

Fysio Herwerden
Naaldwijkseweg 83
2691 RC 's-Gravenzande

Telefoon: 0174 - 413 298
Email: info-at-fysioherwerden-dot-nl

Coronavirus (COVID-19)

chronische pijn   

Opstarten van onze fysiotherapeutische behandelingen

Met ingang van 30 April 2020 is onze praktijk weer open voor het geven van individuele fysiotherapie behandelingen die niet langer uitgesteld kunnen worden. We zijn blij dat we de deuren weer voor u kunnen openen, maar we zullen hierbij wel verschillende maatregelen in acht moeten nemen. We schetsen 2 situaties die van toepassing kunnen zijn:

Situatie 1: U was korter dan 3 maanden geleden nog bij ons in behandeling en deze werd afgebroken vanwege de corona crisis. Behandeling op afstand bleek niet mogelijk.

We kunnen weer een afspraak voor u inplannen. Als u ons belt, zal uw eigen therapeut u terugbellen om met u door te spreken of het voor uw functioneren noodzakelijk is om een behandeling in onze praktijk te krijgen.

Situatie 2: U heeft een nieuwe klacht of u bent langer dan 3 maanden geleden bij ons geweest.

Als u zich aanmeldt voor een nieuw behandeltraject, zal de intake plaatsvinden met een videoconsult.

Contact

Een afspraak maken kan door ons te bellen, van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 – 13.00 uur, of te mailen via onze website. Persoonlijk langs komen aan de balie is helaas nog niet mogelijk.

De video-intake via smartphone of e-mail.

De therapeut stelt u onderzoeksvragen en bepaalt samen met u het behandelplan.  Of uw verdere behandeling ook online gaat plaatsvinden of juist  in de praktijk, wordt bepaald tijdens dit consult. De therapeut maakt in samenspraak met u de afweging of een behandeling in de praktijk noodzakelijk is voor uw functioneren.

Als u langs mag komen in de praktijk gelden de volgende voorwaarden.

U mag niet langskomen als u symptomen heeft van hoesten, niezen, verkoudheid, keelpijn, koorts en/of benauwdheid.

Als u wel langs mag komen hebben wij  de openbare ruimte zo ingericht dat 1,5 meter goed gehanteerd kan worden en vragen wij u deze afstand zoveel mogelijk te respecteren. Lees ook onze instructies voor onze handhygiëne zeer goed na bij binnenkomst en volg deze consequent op. Als wij een fysieke behandeling moeten doen waarbij we binnen 1,5 meter contact hebben, dan gebruikt de therapeut een mondkapje (en handschoenen).

Fysiotherapie op afstand

Voor mensen die wel symptomen van hoesten niezen, verkoudheid, keelpijn, koorts en/of benauwdheid hebben, kan een videoconsult een uitkomst zijn en tevens een goede voorbereiding op een latere afspraak in de praktijk op het moment dat u minimaal 24 uur geen symptomen meer heeft.

Groepslessen; ZwangerFit en Pilates

Helaas kunnen we de zaal nog niet openen voor de groepstrainingen zoals we dit altijd deden. We houden u op de hoogte van eventuele veranderingen.

Linda Schilt & Nico van Herwerden

________________________________________________________________________________________

 

 

In ‘s-Gravenzande bent u gewend als cliënt en patiënt de beste zorg te krijgen. Daar doen wij dagelijks ons uiterste best voor.

Om u zo goed mogelijk te helpen in deze onzekere tijd en verspreiding van het coronavirus te minimaliseren zijn wij voor u bereikbaar.

Op basis van nieuwe inzichten is geconstateerd, dat bij geen symptomen een patiënt toch besmettelijk kan zijn. Dit betekend dat fysieke behandeling van patiënten die geen symptomen van een coronabesmetting vertonen, niet meer standaard mogelijk is. Zelfs niet met de huidige maatregelen.

Daarvoor gaan wij over op behandeling op afstand; zoals videobellen of een telefonisch consult. Nieuwe tijden vragen namelijk om nieuwe oplossingen. Via deze nieuwe online mogelijkheden kunnen we u toch blijven begeleiden, oefeningen doornemen en ook nieuwe oefeningen aanbieden. Hiermee wordt uw herstel zo optimaal mogelijk begeleid in deze periode van Corona. 

1 op 1 behandelingen zijn wel mogelijk maar worden alleen uitgevoerd indien deze niet uitgesteld kunnen worden. En alleen in overleg met de huisarts of specialist.Dit met gebruikmaking van de juiste beschermingsmaatregelen.

Ons wordt namelijk gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren, ter ontlasting van hen. En problemen door onnodige verergering van klachten te voorkomen, voor nu en in de nabije toekomst.

Als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, staan wij voor u klaar. Denk aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten.

Heeft u vragen, belt u dan vooral even 0174- 413298

 

Fysio Tips

Plaats, als het opstaan uit een stoel wat moeilijker gaat, het sterke been wat meer naar achteren, zodat deze wat meer kracht kan leveren

Vragen of een afspraak?

Onze praktijk